10 бели гълъба полетяха в небето над Момчилград с послание

...
 10 бели гълъба полетяха в небето над Момчилград с послание
Коментари Харесай

Председателят на ДПС пусна в небето гълъба на политическия мир

 Open photo

 

10 бели гълъба полетяха в небето над Момчилград с обръщение за мир, съгласие и народна власт. Пуснаха ги ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ, зам.-председателят на Движението и кмет на Кърджали доктор инж. Хасан Азис, евродепутатът от ДПС/ " Обнови Европа " Искра Михайлова, общественият специалист доктор Хасан Адемов, кметът на Момчилград Илкнур Кязим и кандидат-депутати от кърджалийската листа на партията.

Гълъбът е знак на мира, по този начин както и маслиновата клонка в герба на Движение за права и свободи символизира мира. Нека тези бели гълъби разнесат посланието ни за политически мир, разговор и единодушие в 48-ото Народно събрание в името на България, сподели Карадайъ.

Гълъбите бяха пуснати в небето пред първия в България монумент на жертвите на тоталитарния режим, който се намира на централния площад в Момчилград. Мустафа Карадайъ и кандидат-депутатите на Движение за права и свободи се поклониха пред паметта на жертвите на тоталитаризма и сервираха венци и цветя.

След това Мустафа Карадайъ уважи паметта на Нури Адалъ, прочут още като българския Нелсън Мандела поради 23-те години, които е прекарал в комунистически лагери и затвори.

Пред новооткрития монумент на героя в градския парк на Момчилград бяха поднесени венци и цветя. Паметта на Нури Адалъ беше почетена с едноминутно безмълвие от претендентите за народни представители от кърджалийската листа на Движение за права и свободи. Беше отслужена къса молитва.

Паметникът на Нури Адалъ - един от най-изявените български дисиденти, беше открит при започване на месеца в носещия името му градски парк в Момчилград. Церемонията по откриването му се организира в деня, в който се навършват 100 години от рождението на бореца за цивилен права.

През 1989 година Нури Адалъ е екстрадиран в Турция, където дълги години е секретар на изселническата организация " Балгьоч ". През 2000 година Нури Адалъ е почетен със званието почетен жител на община Момчилград. Напуска този свят през 2004 година.

В церемонията по поднасянето на цветя пред паметниците се включиха всички участници в Централния лъч на Движение за права и свободи, воден от ръководителя Мустафа Карадайъ, всички претенденти за народни представители от ДПС-Кърджали, както и представители на Районното мюфтийство - Кърджали: Ахмед Хасанов - заместител Главен Мюфтия на Р. България, Басри Еминефенди - Районен Мюфтия на Кърджали, и наместник мюфтията на Кърджали Сурай Мустафа.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР